Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τα "μάζεψαν" για τους ημιυπαίθριους

».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος ανακοίνωσε στη βουλή ότι αποσύρει την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τους ημιυπαίθριους ο υφυπουργός, Γιώργος Ντόλιος  ανακοίνωσε στη βουλή ότι «μετά το θέμα που δημιουργήθηκε ανακαλείται η...
 συγκεκριμένη εγκύκλιος εξ ολοκλήρου ενόψει νομοθετικής ρύθμισης που θα αναληφθεί και θα καταργεί ή θα απαγορεύει την αναδρομική εφαρμογή του υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών».

Αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑΝωρίτερα την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου ζήτησε με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου σχετικά με τους ημιυπαίθριους και υπογραμμίζει ότι «είμαστε βέβαιοι ότι, ούτως ή άλλως, ουδεμία δημοτική αρχή της χώρας που σέβεται στοιχειωδώς τους δημότες της, πρόκειται να εφαρμόσει με αναδρομική ισχύ».

«Η εγκύκλιος του Υπουργείου προσκολλάται το γράμμα των προϊσχυσασών διατάξεων περί δημοτικών τελών, παραβιάζοντας σαφέστατα την αρχή της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των πολιτών στο Κράτος αλλά και στην πολιτική του ηγεσία, η οποία διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους τους πολίτες ότι όσοι δηλώσουν αλλαγή χρήσης χώρων δεν θα έχουν γενικά καμιά άλλη παράπλευρη συνέπεια» σημειώνει η ανακοίνωση.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, η αποστροφή αυτή της εγκυκλίου αποτελεί διαστρέβλωση της έννοιας του νόμου ο οποίος ουδεμία τέτοια διάκριση κάνει, σε βάρος των πολιτών, καθόσον ο νόμος ξεκάθαρα ορίζει ότι «επιτρέπεται μετά την καταβολή ειδικού προστίμου η διατήρηση για σαράντα χρόνια ημιυπαίθριων χώρων, καθώς και χώρων που βρίσκονται στο υπόγειο, ισόγειο ή άλλη στάθμη του κτιρίου, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο βάσει της οικοδομικής του άδειας, η οποία εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε έως 2.7.2009, και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...