Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Και δεύτερη αναδίπλωση της κυβέρνησης μέσα στην ίδια ημέρα.




Μετά το σάλο που προέκυψε με τους ημιυπαίθριους που ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την σχετική εγκύκλιο, ο Φίλιππος Σαχινίδης προχώρησε σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, μπροστά στο ενδεχόμενο η εν λόγω διάταξη να μην ψηφιστεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με το άρθρο του νομοσχεδίου, που προκάλεσε την έντονη ...
αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δινόταν η δυνατότητα ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών σε οποιαδήποτε πόλη της επαρχίας υπήρχε πρωτοδικείο, ακόμα και από μέλη άλλων δικηγορικών συλλόγων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών προχώρησε νωρίτερα σε αλλαγή σύμφωνα με την οποία η δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών δίνεται μόνο σε δικηγόρους που ανήκουν στον ίδιο δικηγορικό σύλλογο.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης αναγκάστηκε να κάνει αυτή την τροποποίηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε ισχυρό ενδεχόμενο περίπου 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο.

Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αλλαγή που έγινε, λέγοντας «Λάθη γίνονται και θα γίνονται, το σημαντικό είναι να έχεις το πολιτικό θάρρος να διορθώνεις τα λάθη σου».

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για γκάφα και αναδίπλωση της κυβέρνηση μπροστά στη φοβέρα της ονομαστικής ψηφοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...