Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΘΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Εκπροσώπου Τύπου της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"
Ο κ Κρανιδιώτης, αντλώντας προφανώς νομιμοποίηση από την ταύτιση του με το κ Σαμαρά απέδωσε μια σειρά από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτηρισμούς που φανερώνουν περίσσευμα εμπάθειας και ναρκισσισμού και για αυτό δεν αξίζει να προσθέσει κανείς, τίποτα παραπάνω.
Σε αυτή του τη συνέντευξη όμως ο κ Κρανιδιώτης επανέλαβε, αυτό που...
 η ομάδα του κ Σαμαρά πασχίζει να επιβάλλει, ότι δηλαδή η Δημοκρατική Συμμαχία δημιουργήθηκε από γινάτι.
Είναι όμως έτσι; Ας το εξετάσουμε με λίγα μόνο παραδείγματα
1. Ο κ Σαμαράς αντιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των υπό συζήτηση προτάσεων , όχι ως εκείνες τις επίπονες μεταρρυθμιστικές επιλογές που θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε μελλοντικά δυναμικούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά ως ένα σύνολο αχρείαστων μέτρων, που πρέπει να ξεπεράσουμε το συντομότερο, ώστε να επανέλθουμε γρηγορότερα στο παλαιό κοινωνικά επιζήμιο αλλά εκλογικά προσοδοφόρο δρόμο των υψηλών ελλειμμάτων και του υπερβολικού δανεισμού. Η Δημοκρατική Συμμαχία στοχεύει σε ένα σχέδιο σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους, στο μοντέλο ανάπτυξης και στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής.

2. Ο κ Σαμαράς, όπως και όλη η αριστερά, καταψήφισε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Η Δημοκρατική Συμμαχία ψήφισε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς και ζήτησε ακόμα πιο προωθημένες πολιτικές στο ζήτημα αυτό.

3. Ο κ Σαμαράς εκτιμά ότι αγρότες και ομάδες συμφερόντων μπορούν ανενόχλητοι να κλείνουν τα σύνορα, και βουλευτές του αποκαλούν «χουντικές» τις διατάξεις που μπορούν να εμποδίζουν τέτοιες ενέργειες. Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος καμιάς ομάδας συμφερόντων.

4. Ο κ Σαμαράς υποστηρίζει ότι το κράτος κάνει, ότι μπορεί για να πυροδοτήσει διάφορα προβλήματα και έτσι αποφεύγει να καταδικάσει απερίφραστα τους τζαμπατζήδες των διοδίων και των εισιτηρίων. Η Δημοκρατική Συμμαχία καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

5. Ο κ Σαμαράς, για μην συγκρουστεί με κρατικοδίαιτα συντεχνιακά συμφέροντα, δε λέει λέξη για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στις αστικές συγκοινωνίες ή για το όργιο της κρατικής χρηματοδότησης στη ΓΕΝΟΠ. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει σαφή θέση για λιγότερο κομματικό κράτος και έχει μέτωπο με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό.

6. Ο κ Σαμαράς επενδύει στη πολιτική της διγλωσσίας σε όλα:
• Στο εξωτερικό στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές, στην Ελλάδα καταψηφίζει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
• Είναι με το νόμο και τη τάξη, αλλά βρίσκει άλλοθι για αυτούς που προκαλούν την ανομία.
• Πιστεύει ότι μπορούν να βρεθούν 50 δις μέσα σε 2 χρόνια από τη δημόσια περιουσία, αλλά δεν πιστεύει ότι μπορούν να βρεθούν μέσα σε 5 χρόνια.
• Οι στενοί συνεργάτες του κ Σαμαρά θέλουν το Καραμανλή για πρόεδρο Δημοκρατίας, αλλάταυτόχρονα τον αποκαλούν και απλό βουλευτή. Τιμούν τη προσφορά του, αλλά ταυτόχρονα μιλούν και για ντιντίδες και κανιβαλίζουν τη βασική του πολιτική επιλογή αυτή του μεσαίου χώρου ,που διεύρυνε τα όρια επιρροής της παράταξης.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αυτό που ξεχωρίζειτο κόμμα του κ Σαμαρά, από τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος και κυρίως από τη Δημοκρατική Συμμαχία, μόνο το γινάτι δεν είναι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...