Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ντόρα: το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να αποκηρύξει τον Καντάφι

Για «σαρωτικές εξελίξεις»  στον αραβικό κόσμο κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωσή της με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Λιβύη.

Η πρόεδρος της  Δημοκρατικής Συμμαχίας επισημαίνει ότι εξελίξεις αυτές αφορούν αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά   «πουθενά όμως δεν έγινε τέτοιο λουτρό αίματος όπως στη Λιβύη», όπου «οι διαμαρτυρόμενοι...
 πολίτες βομβαρδίζονται ακόμα και με αεροπλάνα στις πλατείες όπου βρίσκονται».

Η ίδια απηύθυνε έκκληση «σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που έχουν θεσμικό ρόλο στα αραβικά πράγματα (ΟΗΕ, Αραβικό Σύνδεσμο, Ε.Ε. κλπ), να παρέμβουν για να σταματήσει η  αιματοχυσία. «Η χθεσινή άτολμη δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν αρκετή» τονίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί πάντως και την κυβέρνηση για την στάση της. «Η έκδηλη αμηχανία του ΠΑΣΟΚ δεν με εκπλήσσει. Ο Λίβυος δικτάτορας ήταν για πολλά χρόνια και σε πολλά επίπεδα, προνομιακός του εταίρος. Τη σχέση αυτή, ασυνήθιστη για δυτικό δημοκρατικό κόμμα, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να την αποκηρύξει. Δεν το πράττει ούτε τώρα, που ο επίλογος του τυραννικού αυτού καθεστώτος γράφεται με το αίμα του λαού της Λιβύης» καταλήγει στη δήλωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...