Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δεκάδες προσαγωγές από την Αστυνομία - Συνεχίζονται τα επεισόδια

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com
14.25 Μπροστά από τη Βουλή βρίσκονται αυτήν την ώρα περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές σε συντεταγμένο μπλοκ, ενώ στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της πλατείας Κοραή συνεχίζεται ο πετροπόλεμος από ομάδα νεαρών.

14. 17
Τα επεισόδια στην πλατεία...
 Συντάγματος ανάμεσα σε ομάδες αντιεξουσιαστών και διμοιρίες των ΜΑΤ συνεχίζονται. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας από τη χρήση χημικών αλλά και τις μολότωφ είναι αποπνικτική.

14.10
Το κυνηγητό στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια και την πλατεία Κοραή συνεχίζονται. Νεαροί πετούν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών.


14.05 Οι διμοιρίες που έχουν παραταχθεί στο ύψος της Βουλής απώθησαν μπλοκ διαδηλωτών.

13.55
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές. Ένα άτομο που κρατείται, βρέθηκε ότι είχε στην κατοχή του τσεκούρι, τόξο με βέλη, καδρόνι και φυλλάδιο αναρχικού περιεχομένου.

13.50
Το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος θυμίζει πεδίο μάχης από τους καπνούς των δακρυγόνων και των μολότωφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα δίκυκλο της Αστυνομίας παραδόθηκε στις φλόγες.

13.43
Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στα Προπύλαια. Οι διμοιρίες προσπαθούν να απωθήσουν ομάδες διαδηλωτών, οι οποίες διασκορπίζονται στα γύρω στενά.

Δείτε τι συμβαίνει τώρα στο κέντρο της Αθήνας

13.35 Οι συγκρούσεις της Αστυνομίας με τους διαδηλωτές συνεχίζονται στις οδούς Όθωνος, Φιλελλήνων και Σταδίου.

13.30
Τα επεισόδια συνεχίζονται πάνω στην πλατεία Συντάγματος. Οι μολότωφ πέφτουν βροχή. Οι αστυνομικοί για να απωθήσουν τους διαδηλωτές κάνουν χρήση χημικών και κροτίδων.

13. 25 Επεισόδια αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος στο ύψος του υπουργείου Οικονομικών. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί συγκρούονται με ομάδα διαδηλωτών που επιτίθενται με πέτρες και ξύλα.

12.50 Η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας στην Πανεπιστημίου στο ύψος των Χαυτείων προκάλεσε την αγανάκτηση των διαδηλωτών και κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πετούν ξύλα, μπουκάλια, ντομάτες, γιαούρτια και πέτρες.

Τα μικροεπεισόδια δεν πήραν έκταση. Από το μεσημέρι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν ειρηνική πορεία.

Η κεντρική συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Άρεως. Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν και τα μέλη του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Αμέσως μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων ακολούθησαν πορείες.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις γίνονται σε όλη τη χώρα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητούν από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.

«Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά και αντικοινωνικά, νεοφιλελεύθερα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και υλοποιεί η κυβέρνηση.

Αντιδρούμε στα «δεσμά» του Μνημονίου, των τοκογλύφων, δανειστών, αλλά και στο σχεδιαζόμενο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση προς όφελος των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Απαιτούμε την εφαρμογή ενός μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την απασχόληση, τα εισοδήματα, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, την κοινωνική συνοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...