Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης «Δεν μπορούμε να υποκύπτουμε στις συντεχνίες»

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ

Μήνυμα με εσωκομματικούς αποδέκτες στέλνει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ

Υ πό τη σκιά ενός παρασκηνιακού μπραντεφέρ στη ΝΔ, μεταξύ λαϊκιστών και μετριοπαθών, που είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του κόμματος κ. Κυρ.Μητσοτάκης διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από ακραίες και λαϊκίστικες συμπεριφορές και στέλνει σαφές εσωκομματικό μήνυμα, δηλώνοντας στο «Βήμα της Κυριακής»:

 «Δυστυχώς,μερικές φορές δίνουμε...
 την εντύπωση ότι κλείνουμε

Σε μια χρονική στιγμή που πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές υποστηρίζουν ότι η σιωπηλή πλειοψηφία της ΝΔ είναι αστική και συντηρητική και ενοχλείται από κάποιες ακραίες φωνές, ο κ. Μητσοτάκης στη συνομιλία του με «Το Βήμα» υποστηρίζει ότι τους συνηθισμένους διαξιφισμούς μεταξύ των κομμάτων δεν τους ακούει κανένας και τονίζει με έμφαση:
«Δυστυχώς, συχνά διεξάγεται ένας διάλογος κραυγών που βαθαίνει το αίσθημα απαξίωσης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα συνολικά.Σήμερα η κοινωνία αγκομαχά και ψάχνει διέξοδο και πολιτική έκφραση». «Στην ίδια γραμμή...»

Αν και μιλάει για «μια φοβισμένη κυβέρνηση που αντιδρά σπασμωδικά» , αφού σημειώνει ότι για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο χρειάζεται ανάπτυξη προερχόμενη από τον ιδιωτικό τομέα και δραστικός περιορισμός και εξορθολογισμός του σπάταλου, γραφειοκρατικού και διεφθαρμένου κράτους, δίνει το στίγμα του, υπογραμμίζοντας: «Κάθε φορά που αποκλίνουμε και υποκύπτουμε στις πιέσεις και στα αιτήματα των διαφόρων συντεχνιακών ομάδων,νοθεύουμε το κεντρικό μας μήνυμα».

Υποστηρίζει τη στάση της ΝΔ έναντι του μνημονίου, τονίζοντας ότι η κριτική την οποία άσκησε το κόμμα ήταν σωστή, σημειώνει όμως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε το θάρρος να στηρίξει εκείνες τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Στη συνέχεια της συζήτησης αναφέρεται στις συντεχνίες, λέγοντας ότι δεν προέρχεται από αυτές, και για όσους σπεύσουν να τον επικρίνουν ότι προέρχεται από τη συντεχνία των πολιτικών θυμίζει πως έχει δώσει αγώνα για αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, στο «πόθεν έσχες» των βουλευτών και στη βουλευτική ασυλία. «Μερικές φορές λέω δημόσια αυτά που πολλοί στη ΝΔ ψιθυρίζουν στους διαδρόμους.Ο,τι λέω, το λέω για το καλό της παράταξης την οποία υπηρετώ από τα δεκαπέντε μου» υπογραμμίζει
.
«Καρφί» στον τέως
Για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, θεωρεί «τραγικά ξεπερασμένη τη συζήτηση για τον μεσαίο χώρο» και αναφέρει ότι τον ενδιαφέρει να εκφραστεί «πρωτίστως η σιωπηλή, σκληρά εργαζόμενη και δημιουργική μεσαία τάξη, η οποία υπήρξε ανέκαθεν ο ακρογωνιαίος λίθος της κεντροδεξιάς παράταξης» . Βέβαια, προς άρση παρεξηγήσεων, προσυπογράφει απόλυτα αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς, ότι πρέπει να σταματήσει ο στρογγυλεμένος λόγος και ότι πρέπει να έχει γωνίες ο πολιτικός λόγος της ΝΔ. Εν μέσω επισημάνσεων από βουλευτές ότι υπάρχουν «βασιλικότεροι του βασιλέως που δεν ακούνε αυτά που λέει ο Σαμαράς», ο κ. Μητσοτάκης τάσσεται αδιαπραγμάτευτα υπέρ της εφαρμογής των νόμων. «Ο νόμος είναι πάνω απ΄ όλα και σίγουρα πάνω από οποιαδήποτε συνδικαλιστική ομάδα, ακόμη και εάν αυτή πρόσκειται στη ΝΔ» λέει και ρίχνει το καρφί του για τη διακυβέρνηση Καραμανλή: «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι η πολιτική κατάρρευση της ΝΔξεκίνησε από τον τρόπο που χειριστήκαμε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008. Οι νοικοκυραίοι ψηφοφόροι δεν μας συγχώρησαν την
αμήχανη στάση μας τότε».
Αξιοποίηση ακινήτων
Στο μείζον θέμα των ακινήτων του Δημοσίου, υποστηρίζει ότι η κυβερνητική πολιτική έχει φθάσει τη χώρα σε τέτοια κατάσταση που και να ήθελε να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία, δυσκολεύεται πάρα πολύ να το κάνει, ενώ θεωρεί απόλυτα περιττό τον συνταγματικό περιορισμό για μη πώληση δημόσιας γης και λέει ότι αυτή είναι άλλη μία έκφραση ενός «φοβισμένου» πρωθυπουργού.

«Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει γιατί και πώς τα 7,5 δισ. του προϋπολογισμού έγιναν μέσα σε δύο μήνες 50» τονίζει και συμπληρώνει: «Εμείς πρώτοι μιλήσαμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Θα ήταν λάθος να δοθεί η εντύπωση ότι η ΝΔ εγκαταλείπει την πατρότητα μιας σωστής ιδέας που εισαγάγαμε στον δημόσιο διάλογο από τον περασμένο Ιούλιο».

http://www.tovima.gr/
το μάτι σε διάφορες κοινωνικές ομάδες με στόχο το εφήμερο πολιτικό όφελος.Αυτή η στάση θολώνει το κεντρικό μας μήνυμα,που είναι σωστό». Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ κ. Κυρ.Μητσοτάκης, ο οποίος διαφωνεί με τις ακραίες φωνές που ακούγονται στο κόμμα και δίνει το στίγμα που πρέπει να έχει ο αντιπολιτευτικός λόγος, τονίζοντας: «Πρέπει να είμαστε μπροστά και όχι απέναντι από την κυβέρνηση,και σε κάθε περίπτωση όχι πίσω από αυτήν». Παράλληλα αναφέρει με έμφαση ότι αυτοπροσδιορίζεται ως «φορέας της κοινής λογικής και όχι ως εκφραστής της τάσης των φιλελευθέρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...