Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η εσωστρέφεια καλά κρατεί στη ΝΔ


Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης παίζουν με τα νεύρα της ηγεσίας

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ
Πονοκέφαλο συνεχίζει να προκαλεί στην ηγεσία της Ν.Δ. η επιμονή ορισμένων «γαλάζιων» βουλευτών να εμφανίζονται με παρεμβάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να διαφοροποιούνται είτε από τη στρατηγική του κόμματος, είτε από επιλογές της ηγετικής ομάδας.
Σε μια χρονική στιγμή που ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς προσπαθεί με συνεχείς εμφανίσεις και παρεμβάσεις να τονώσει την εικόνα του κόμματος, καταγράφονται ...
κρούσματα διαφοροποιήσεων, που θολώνουν το κεντρικό μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε με την ομιλία του το περασμένο Σάββατο στην Πολιτική Επιτροπή, να σημάνει την έναρξη της «γαλάζιας» αντεπίθεσης και πολλοί ανέμεναν να σταματήσει η εσωστρέφεια, ορισμένα εσωκομματικά μέτωπα παραμένουν «ανοικτά» και προκαλούν έντονες συζητήσεις.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κυριαρχεί η συζήτηση για τις συχνές εμφανίσεις στα ΜΜΕ του κ. Κυρ. Μητσοτάκη που με δηλώσεις του και στο «Βήμα της Κυριακής», αλλά και χθες με νέα παρέμβασή του (Ρ/Σ ΝΕΤ), τηρεί αποστάσεις από την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ.
Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον και ποικίλες ερμηνείες προκαλεί και η στάση του έτερου πολιτικού γόνου, του κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, που εμφανίζεται επιφυλακτικός για την τακτική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι δυο πολιτικοί, όπως και άλλοι, όπως ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, αν και έχουν διαφορετική αφετηρία και στόχευση, επιχειρούν να διαχωριστούν πλήρως από την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί η λαϊκή δεξιά ως βασική συνιστώσα και κυρίαρχη πολιτική αντίληψη στο εσωτερικό του κόμματος.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πολύ συχνά μιλάει για το μεσαίο χώρο και τον υπερασπίζεται, αν και η ηγετική ομάδα τον έχει…εξοστρακίσει και τον έχει θέσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
«Η Ν.Δ. δεν είναι κόµµα διαµαρτυρίας. Οφείλει να συνεισφέρει στον πολιτικό διάλογο όχι απλά καταγγελτικά όπως τα κόµµατα της Αριστεράς, αλλά καταθέτοντας εναλλακτικές προτάσεις» είναι η άποψη του κ. Μητσοτάκη που με τη δήλωσή του αυτή, αφήνει καθαρά να εννοηθεί, ότι διαφωνεί με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα.
Αντίθετα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επέλεξε να επικεντρωθεί στο εσωκομματικό πεδίο και άσκησε κριτική για πρόσωπα που συνδέονται με το προεδρικό περιβάλλον και κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ότι ακολουθούν σκληρή γραμμή, όπως π.χ. ο δικηγόρος και πρόεδρος του Δικτύου 21, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης.
«Κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν θεσµικό ρόλο σήµερα, έχουν αναγορευθεί ως εκφραστές της φωνής του κ. Σαµαρά. Αυτό δεν νοµίζω ότι βοηθάει» είναι η άποψη του κ. Βαρβιτσιώτη.
Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι από τα στελέχη που υποστηρίζουν, ότι ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, «δεν έχει πει την τελευταία του λέξη...».


«Ας μιλούσαν στην Κ.Ε.»
Με τις απόψεις των κκ. Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη συμφωνούν και άλλοι βουλευτές που κατ’ ιδίαν εκφράζουν επιφυλάξεις για τη στρατηγική του κόμματος, αλλά αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημόσια. Αυτό το αρνητικό κλίμα που εξακολουθούν να δημιουργούν ορισμένοι βουλευτές με διαρροές στα ΜΜΕ, έχει ενοχλήσει πολλά στελέχη και βουλευτές που ανήκουν στην ηγετική ομάδα.
«Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί ορισμένοι βουλευτές επιλέγουν τα ΜΜΕ να πουν αυτά που θέλουν. Το περασμένο Σάββατο είχαμε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, το κορυφαίο πολιτικό όργανο, και πολλοί από όσους γκρινιάζουν και αφήνουν αιχμές δεν έλαβαν το λόγο. Κάποιοι απείχαν και άλλοι απέφυγαν να τοποθετηθούν» έλεγαν ορισμένοι υποστηρικτές της ηγετικής ομάδας.
Άλλοι ήταν πιο σκληροί και σημείωναν με επικριτικό ύφος: «Κάποια στιγμή πρέπει να λέμε ανοικτά αυτό που θέλουμε. Να μην κρυβόμαστε, γιατί αν επιλέγουμε αυτή τη στάση, μάλλον έχουμε άλλους σκοπούς και δεν επιθυμούμε την ενότητα»

 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=386002&dt=22/02/2011#ixzz1EfwUKccJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...