Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο κ. Γ. Καλός στη Δημ. Συμμαχία

Μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι από χθες ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Καλός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρέμενε εκτός πολιτικής σκηνής. Μετά συνάντηση που είχαν, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ανέθεσε στον πρώην βουλευτή τον τομέα Πολιτισμού. Χθες, εξάλλου, προσχώρησε στο κόμμα και η...
 πρώην αντινομάρχης Μαγνησίας Ελενα Αντωνοπούλου, στην οποία ανετέθη ο τομέας μεταναστευτικής πολιτικής.
 Η κ. Μπακογιάννη απηύθυνε χθες έκκληση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που έχουν θεσμικό ρόλο στα αραβικά πράγματα (ΟΗΕ, Αραβικό Σύνδεσμο, Ε.Ε. κ.λπ.) να παρέμβουν αμέσως για να σταματήσει η απάνθρωπη αιματοχυσία.
Παρατήρησε, δε, ότι η προχθεσινή άτολμη δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. δεν αρκεί, ενώ επετέθη και εναντίον του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η έκδηλη αμηχανία του δεν εκπλήσσει, αφού ο Λίβυος δικτάτορας ήταν για πολλά χρόνια και σε πολλά επίπεδα προνομιακός του εταίρος. «Τη σχέση αυτή, ασυνήθιστη για δυτικό δημοκρατικό κόμμα, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μην την αποκηρύξει. Δεν το πράττει ούτε τώρα, που ο επίλογος του τυραννικού αυτού καθεστώτος γράφεται με το αίμα του λαού της Λιβύης», πρόσθεσε.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημ. Δόλλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την ασφάλεια των Ελλήνων και των ελληνικής καταγωγής πολιτών που βρίσκονται σε αραβικές χώρες στις οποίες έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό για τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία και τον επαναπατρισμό -όπου υφίσταται σχετική ανάγκη και δυνατότητα- των Ελλήνων των χωρών αυτών.
Σήμερα, εξάλλου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...