Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Εβδομάδα κινητοποιήσεων

Με τη γενική πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου.

Τη Δευτέρα τα αστικά λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις τέσσερις και μισή το απόγευμα, ενώ οι ...
εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 έως τις τέσσερις.
Από την Τρίτη, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, ενώ και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.
Την Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, καθώς θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από τους συρμούς του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα, για την εξυπηρέτηση όσων συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας.  
ΠΟΕ-ΟΤΑ: συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία
Εξάλλου, τρίωρη συμβολική κατάληψη στα δημαρχεία όλης της χώρας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη από τις 10 το πρωί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η διαμαρτυρία γίνεται, ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους. Η Ομοσπονδία ζητεί νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην εκχώρηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες.
Οι δικηγόροι
Εν τω μεταξύ, έως και τη Δευτέρα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι όλης της χώρας, πλην Αττικής. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά έχουν αποφασίσει να απέχουν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Σε 48ωρη απεργία από την Τρίτη καθηγητές και δάσκαλοι, ενώ την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11, στα Προπύλαια. Αντιδρούν στο νέο μισθολόγιο, στις προωθούμενες από το υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και ζητούν επιπλέον χρηματοδότηση για την Παιδεία. Τα διοικητικά συμβούλια της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα στις 12 και μισή το μεσημέρι

παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...