Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μάχες παρά την κατάπαυση πυρός

Μάχες παρά την κατάπαυση πυρός

Αυτόπτες αναφέρουν ότι ακούστηκε μεγάλη έκρηξη και ένα μαχητικό στην Βεγγάζη με τους αντικαθεστωτικούς να λένε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στην πόλη

Παρά την αναδίπλωση του Λίβυου συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και την κατάπαυση πυρός που ανακοίνωσε μετά...
 και τις δυτικές πιέσεις, οι μάχες συνεχίζονται σήμερα με τους αντικαθεστωτικούς να προσπαθούν να προστατέψουν το προπύργιό τους, την Βεγγάζη Οι λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Βεγγάζη, προπύργιό τους στην ανατολική Λιβύη, δήλωσαν ότι αναγκάζονται από τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, να οπισθοχωρήσουν.
Οπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών, Χαλέντ Καΐμ, δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός, επιτιθέμενες στις δυνάμεις του καθεστώτος.
Ωρα μηδέν για «Καταιγίδα» εναντίον ΚαντάφιΕνοπλες ομάδες άρχισαν να βάλλουν κατά των καθεστωτικών στην πόλη Αλ Μαγκρούν. Και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, δήλωσε ο υφυπουργός.
Ο Καΐμ είπε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν θα αναλάβουν δράση εναντίον τους, διότι δεν θέλουν να παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός.
Ωστόσο, αυτόπτες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη και ένα μαχητικό βομβάρδισε την Βεγγάζη σήμερα, με τους αντικαθεστωτικούς να λένε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στην πόλη. Νέες μάχες αναφέρθηκαν επίσης στην Αζνταμπίγια και την Μιζουράτα.
Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, αναφέρθηκαν εκρήξεις κατά την διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής στην Βεγγάζη, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συτσοιχιών.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...