Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Όσο δεν μιλάει ο Καραμανλής...


Ηθελές τα και παθές τα, λέει η παροιμία. Ταιριάζει δυστυχώς γάντι στον κ. Παπανδρέου. Από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία, αποφάσισε πως θα ακολουθήσει την πολιτική «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι».
Το πέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό, απαξιώνοντας πλήρως την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και βάζοντας στη γωνία τον ...
πρώην πρωθυπουργό. Όσο αυτός δεν μιλούσε και δεν μιλά και όσο η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ θέλει να ξεχάσει το παρελθόν της, τα πράγματα πήγαιναν ρολόι για τον πρωθυπουργό. Σιγά σιγά όμως, ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει ότι στο χείλος του γκρεμού δεν μας έφτασε μια πενταετία, αλλά μια τριακονταετία αρχής γενομένης από το 1981. Πληρώνει η χώρα την «ευωχία» ετών. Τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιουργήθηκαν με αλόγιστες πολιτικές και πελατειακές σχέσεις. Η βόμβα σκάει στα χέρια του γιου του Ανδρέα ο οποίος ξεκίνησε αυτό το ξέφρενο πάρτι.
Το χειρότερο για την σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι αρχίζει και καταλαβαίνει ο κόσμος τα τεράστια λάθη διαχείρισης τόσο σε πολιτικό όσο και οικονομικό επίπεδο, από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Στρος Κάν, αποκάλυψε την εικόνα ενός πελιδνού υπουργού Οικονομικών που πήγε παρακαλώντας και χωρίς ίχνος αυτοπεποίθησης και ενός πρωθυπουργού που άλλα έλεγε δημοσίως και άλλα έπραττε ιδιωτικώς. Ενός πρωθυπουργού που αντί να δανειστεί για να ξεπεράσει τον σκόπελο του 2010 προτίμησε να τρενάρει τις αποφάσεις του και να εκτινάξει τα σπρέντς σε δυσθεώρητα ύψη. Ενός πρωθυπουργού που σε ένα χρόνο μέσα ανεβάζει το χρέος κατά σχεδόν 70 δις ευρώ.
Ο κ. Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος της ευρωζώνης, είχε αποκαλύψει πριν από λίγους μήνες, τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου βλέπει τον λαό του. Ως λαό μπαγαπόντηδων…
Ο κ. Παπανδρέου αρχικώς δεν μπορούσε να κατηγορηθεί ότι έχει περισσότερες ευθύνες από άλλους για την κατάντια της οικονομίας. Τώρα όμως -όπως περίτρανα αποδεικνύεται από τις δηλώσεις ξένων παραγόντων- θεωρείται αυτός που κατάστρεψε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Και ευθύνεται γιατί η οικονομία από το χείλος του γκρεμού όπου βρισκόταν έκανε το μοιραίο βήμα εμπρός
Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...