Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Βοήθεια από την ΕΕ ζητάνε οι Υπουργοί Υγείας Ελλάδας και Βουλγαρίας

φωτο αρχείου
Ολοκληρώθηκε, χθες, στη Θεσσαλονίκη, η διμερής συνεργασία των υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας Ανδρέα Λοβέρδου και Στέφαν Κονσταντίνοφ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Οι δύο υπουργοί - επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση - αποφάσισαν ...
να θέσουν στο συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο στο άτυπο που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στη Βουδαπέστη, όσο και στο τακτικό του Μαϊου στις Βρυξέλλες, την ανάγκη να στηριχθούν η Ελλάδα και η Βουλγαρία (που σε λίγες μέρες γίνεται μέλος της συνθήκης του Σένγκεν) σε σχέση με τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί η παράνομη μετανάστευση στον Έβρο.
Στις αποφάσεις που έλαβαν οι δύο υπουργοί, συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ με το αντίστοιχο κέντρο της Βουλγαρίας, ειδικότερα για το ζήτημα των κουνουπιών και των ασθενειών που ορισμένες φορές προκαλούνται από αυτά.
Η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, βάσει της εμπειρίας από το θανατηφόρο ιό του Νείλου που είχαμε το καλοκαίρι, τονίζεται.
Σήμερα, οι υπουργοί Υγείας της Ελλάδας και της Βουλγαρίας θα επισκεφθούν σημεία, όπου συγκεντρώνονται παράνομοι μετανάστες στο νομό Έβρου, προστίθεται στην ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...