Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη:

21:41: Σύμφωνα με το NBC, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις σε λιβυκό έδαφος.
21:38: Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι σημειώνονται ισχυρές εκρήξεις ανατολικά της Τρίπολης.
21:13: Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ...
απηύθυνε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε να μην υπάρξουν θύματα άμαχοι και να μην παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο.
21:10: Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του έπληξαν τεθωρακισμένα οχήματα στη Λιβύη.
20:42: Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο επίσκεψή του στη Ρωσία, προκειμένου να μπορέσει να παρακοκουλουθεί τα γεγονότα στη Λιβύη.
20:09: Τη θλίψη της εκφράζει η Μόσχα για την απόφαση των δυτικών δυνάμεων να πραγματοποιήσουν τελικά επιθέσεις κατά της Λιβύης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
17:49: Τα γαλλικά αεροσκάφη χτύπησαν 4 τανκς κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στα νοτιοδυτικά της Βεγγάζης σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.
19:25: Η Γαλλία ανακοίνωσε μέσω του γενικού επιτελείου του στρατού της ότι πραγματοποίησε την πρώτη αεροπορική επίθεση κατά της Λιβύης σήμερα Σάββατο στις 18:45 ώρα Ελλάδας.
Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε  ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρούν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη.

Επίσης το  αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναχωρήσει για τη Λιβύη αύριο το πρωί και σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο πρόκειται να συσταθεί αμέσως επιτελικό κέντρο της κεντρικής διοίκησης για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.
19:00: Την ελπίδα της να αυτομολήσουν περισσότεροι αξιωματούχοι του Καντάφι και να ενταχθούν στις τάξεις των ανταρτών, εξέφρασε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον
18:51: Αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Αμύνης δήλωσε, σύμφωνα με το Associated Press ότι γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος χτύπησε όχημα που ανήκει στο στρατό της Λιβύης. Πρόκειται για το πρώτο χτύπημα των δυτικών δυνάμεων εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...