Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Άφαντα τα φάρμακα στα νοσοκομεία...κόντεψαν να "χάσουν" ασθενείς


Άφαντα τα φάρμακα στα νοσοκομεία...κόντεψαν να "χάσουν" ασθενείς
Τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας εκπέμπουν για μια ακόμη φορά S.O.S. Δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα φάρμακα για βαριά ασθενείς και οι γιατροί εκλιπαρούν γνωστούς και φίλους φαρμακοποιούς για τα σκευάσματα που λείπουν, προκειμένου να μην πεθάνουν οι ασθενείς αβοήθητοι πάνω...
 στα κρεβάτια των νοσοκομείων!
Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στην "εντατική" αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας αναγκάστηκε να στείλει επιστολή σε ιδιωτικό φαρμακείο για να σώσει από το θάνατο έναν ασθενή!
Φυσικά, δεν είναι μόνον τα φάρμακα που λείπουν από τις αποθήκες των νοσοκομείων, αλλά ακόμα και οι γάζες και οι σύριγγες. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που “δανείζουν” στα νοσοκομεία και σε φίλους τους γιατρούς τα απαραίτητα φάρμακα εκφράζουν την οργή τους για την απόλυτη αδιαφορία της Κυβέρνησης σχετικά με το εν λόγω πρόβλημα.
 Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καταγγέλλει στο newpost.gr το χάος που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Η πολιτική αυτή, σύμφωνα με τον ΦΣΑ, θα έχει ως συνέπεια να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές σε λίγο. Όλη η αλήθεια βρίσκεται στο έγγραφο δημόσιου νοσοκομείου προς ιδιωτικό φαρμακείο – μέλος μας, που εκλιπαρεί για χορήγηση φαρμάκου για να μην κινδυνεύσει η ζωή ασθενούς:
«…σας ενημερώνω ότι η εταιρεία ROCHE δεν μας παραδίδει φάρμακα, μεταξύ αυτών και το MABTHERA λόγω ανεξόφλητων τιμολογίων από το Νοσοκομείο μας. Παρακαλώ την εξυπηρέτηση του ασθενούς ( …….σημείωση : αναφέρεται το όνομα ασθενούς), διότι μόνο με την χορήγηση από εσάς θα εξασφαλιστεί η συνέχεια θεραπείας του και ίαση.»
*Ακολουθεί υπογραφή της Διευθύντριας φαρμακοποιού του ΕΣΥ.
Το ανωτέρω έγγραφο απεικονίζει την πλήρη διάλυση των νοσοκομείων για την κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων και της προσπάθειας των φαρμακοποιών μελών μας να αποτρέψουν την κατάρρευση του συστήματος.
 Η άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για την επαρκή τροφοδοσία των νοσοκομείων και την εξομάλυνση των προβλημάτων της αγοράς είναι πλέον επιβεβλημένη.
Αναστασία Γαλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...