Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Κανείς δεν λέει την αλήθεια για το μνημόνιο στο λαό

Ντ. Μπακογιάννη: Κανείς δεν λέει την αλήθεια για το μνημόνιο στο λαό
“Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αποκρύπτουν τους όρους του μνημονίου που πρέπει να υλοποιηθούν. Κανείς δεν λέει την αλήθεια στον λαό”, τόνισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στο Ηράκλειο.
Η ίδια προέβλεψε πως στο τέλος της χρονιάς το έλλειμμα του ...
κρατικού προϋπολογισμού θα αγγίξει τα 20 δισ. και ανέφερε πως με γνώμονα το εθνικό συμφέρον "πρέπει όλοι να σοβαρευτούν", ενώ σημείωσε πως χωρίς να μειώσουμε τα ελλείμματα δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση.
Υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, γι΄αυτό η ΔΗΣΥ είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά και των αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων ΔΕΚΟ. "Δεν είναι δυνατό να στερούμε από τους πολίτες πόρους και να έχουμε ανεκμετάλλευτη μια δημόσια περιουσία η οποία σε πολλές περιπτώσεις απλώς καταστρέφεται", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επανέλαβε την πρόταση να υπάρξει πλέον αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων από εδώ και στο εξής. Γι΄ αυτές που θα αφορούν στις πολιτικές αυτές, τις μεσοπρόθεσμες πολιτικές δημοσιονομικής στρατηγικής, και θα έχουν ορίζοντα τουλάχιστον, το 2015.
Η πρόταση αυτή, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, "κάνει πράξη την εθνική συνεννόηση και ανοίγει το δρόμο για να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το μέλλον, που είναι αναγκαίο για να σωθεί ο τόπος".
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επανέλαβε τη θέση της ότι θα είναι καταστροφή για την οικονομία. "Αυτό που χρειάζεται είναι υπευθυνότητα θέλω να ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός θα το καταλάβει".
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και σε όλα τα έργα της Κρήτης και μίλησε για αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθείται στους τομείς ανάπτυξης του νησιού.
"Η κρίση πλήττει και την Κρήτη, κυρίως τον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, στον οποίο η Κρήτη είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Μόνο που η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν το έχει αντιληφθεί. Με έκπληξη είδα, πριν από μερικές μέρες, τον υπουργό Τουρισμό να επισκέπτεται το νησί ως απλός διαχειριστής υπηρεσιακών υποθέσεων. Ως γραφειοκράτης που διεκπεραιώνει τυπικά τα θέματα, είπε η κ. Μπακογιάννη και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει γυρίσει την πλάτη της στην Κρήτη και τους αγρότες.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...