Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται τα συμμαχικά πλήγματα κατά των δυνάμεων του Καντάφι

 
Οι συμμαχικές δυνάμεις έπληξαν με Τόμαχοκ και αεροπορικές επιδρομές τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Καντάφι, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. Αεροσκάφη και εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην ανατολική ...
πόλη Ατζνταμπίγια.


Οι συμμαχικές δυνάμεις που επιβάλλουν τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη έριξαν 16 πυραύλους Τόμαχοκ και πραγματοποίησαν 153 πτήσεις το 24ωρο που πέρασε με στόχο το πυροβολικό, τις μηχανοκίνητες δυνάμεις και τη διοίκησή τους και τις υποδομές ελέγχου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.
Πολεμικά αεροσκάφη ακούστηκαν σήμερα να πετούν κοντά στην πόλη Ατζνταμπίγια στην ανατολική Λιβύη και ακολούθησαν τρεις εκρήξεις, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς στην πόλη αυτή, οι οποίοι σημείωσαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επλήγησαν από τις αεροπορικές επιδρομές που έγιναν εκεί.
Ανταποκριτής του Ρόιτερς ο οποίος βρίσκεται σε δρόμο που βρίσκεται ανατολικά της πόλης δήλωσε ότι είδε καπνό κοντά στην ανατολική είσοδο της Ατζνταμπίγια.
«Περιμένω τα μαχητικά αεροσκάφη να τελειώσουν το βομβαρδισμό προτού προχωρήσω για να μπω στην πόλη», σημείωσε παράλληλα ο αγωνιστής των αντικαθεστωτικών Άχμεντ αλ Μιζράτι.
Σαρκοζί: Βρετανία, Γαλλία ετοιμάζουν πολιτική λύση
Η Γαλλία και η Βρετανία προετοιμάζουν μια πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας πολιτικής και διπλωματικής «λύσης» στη Λιβύη, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Κατά την προετοιμασία της συνόδου που προβλέπεται να πραγματοποιήσει την Τρίτη στο Λονδίνο η ομάδα πολιτικής καθοδήγησης της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη «θα υπάρξει σίγουρα μια γαλλο-βρετανική πρωτοβουλία που θα δείχνει σαφώς ότι η λύση δεν είναι μόνο στρατιωτική, αλλά και πολιτική και διπλωματική», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου μετείχε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Φρατίνι: «Επιχειρησιακό την Κυριακή ή τη Δευτέρα» το ΝΑΤΟ
«Το ΝΑΤΟ θα είναι επιχειρησιακό την Κυριακή ή τη Δευτέρα», δήλωσε ο Φρατίνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα της Τυνησίας Τύνιδα.
Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει επίσης σύνοδο την Τρίτη στο Λονδίνο, προσέθεσε ο Ιταλός υπουργός.
Λίγο νωρίτερα σήμερα και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ είχε δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την πλήρη διοίκηση των διεθνών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη «εντός λίγων ημερών».
Τα σχέδια για μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη προβλέπουν μια αποστολή 90 ημερών, αλλά η διορία αυτή μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το τί θα ζητηθεί, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
«Πολλές από τις υποθέσεις στον σχεδιασμό στηρίζονται σε ένα παράθυρο τριών μηνών, αλλά αν (ο διοικητής του ΝΑΤΟ) αισθανθεί ότι είναι απαραίτητο να επεκταθεί, τότε απλώς θα χρειαστεί να το πει (...) εγώ περιμένω ότι θα είναι ή περισσότερο ή λιγότερο», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι στην αποστολή αυτή, η οποία εγκρίθηκε χθες, αναμένεται να μετάσχουν δεκάδες αεροσκάφη από την 28μελή στρατιωτική συμμαχία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...