Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ισες αποστάσεις Ντόρας Μπακογιάννη από κυβέρνηση και Ν.Δ.

Ανοιχτή σε μετεκλογικές συνεργασίες, εκατέρωθεν, εμφανίστηκε χθες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επιμένοντας ότι «έχουμε ίση απόσταση από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.». Λίγα 24ωρα μετά την πρώτη προσυνεδριακή διάσκεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπου και παρουσιάστηκε η οικονομική πρόταση του ...
κόμματος για έξοδο από την κρίση, η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της (97,8) επέμεινε πως θα συνεργαστεί μετεκλογικά με το πρώτο εκλεγμένο κόμμα. «Θα στραφώ προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Με όποιον ορίσει ο ελληνικός λαός, με αυτόν θα μιλήσουμε», υποστήριξε. Παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης σχολιάζοντας πως Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς και η ίδια θα βρεθούν από σήμερα στις Βρυξέλλες, χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης έστω συνεννόηση για την από κοινού προώθηση των ελληνικών θέσεων.
Την ίδια στιγμή, πάντως, η κ. Μπακογιάννη εξαπολύει νέα επίθεση προς τη Ν.Δ. και τον Αντ. Σαμαρά -όπως έπραξε και από το βήμα της πρώτης προσυνεδριακής διάσκεψης το Σάββατο- σε μια προσπάθεια περιχαράκωσης του ακροατηρίου της και ανάδειξης των στοιχείων εκείνων που θα τη διαφοροποιήσουν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εκτιμά, δε, πως η είσοδος της ΔΗΣΥ στη Βουλή είναι δεδομένη και πως τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος θα είναι «έκπληξη». «Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κεντροδεξιό κόμμα», υποστήριξε, την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που έχει αρνηθεί την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία του και δεν έχει κρατήσει ψηλά τις φιλελεύθερες ιδέες που υπηρετούσε, καταλήγοντας «ουραγός μιας λαϊκίστικης αριστερόστροφης πολιτικής».
Διαδοχικές συναντήσεις
Η κ. Μπακογιάννη μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σισίλια Μάλμστρομ και την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη. Εχουν, επίσης, προγραμματισθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ και με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...