Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αντιπολίτευση - Κριτική στους χειρισμούς και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  πριν 16'Αντιπολίτευση - Κριτική στους χειρισμούς και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης
Κανένα περιθώριο αισιοδοξίας δεν αφήνουν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, τονίζουν τα κόμμα της Αντιπολίτευσης, ασκώντας κριτική στους χειρισμούς, αλλά και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης.

Κλιμάκωση του «πολέμου» στα ...
μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα βλέπει το ΚΚΕ πίσω από το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και το «Σύμφωνο Σταθερότητας».
«Οι συνηθισμένοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί ελληνικών επιτυχιών και αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, οι θέσεις της ΝΔ για αλλαγή των όρων του μνημονίου δεν μπορούν πια να κρύψουν τον όλεθρο που φέρνει για τα λαϊκά συμφέροντα η κοινή στρατηγική τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, το κομμουνιστικό κόμμα εκφράζει την αντίθεσή του με τις αποφάσεις που αφορούν στη Λιβύη και δηλώνει πως καταδεικνύουν "ότι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους είναι το ίδιο επιθετικά και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό".
Τέλος, χαρακτηρίζει υποκριτικές τις θέσεις των "27" για το μεταναστευτικό πρόβλημα και καλεί το λαό να ανατρέψει την "καπιταλιστική βαρβαρότητα".

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ σημειώνει ότι «μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο.
» Χρειάζεται μια γενναία πολιτική στην οποία όμως από ό,τι απέδειξε η χρονιά του μνημονίου που πέρασε η κυβέρνηση δεν την διαθέτει.
»
Ο ΛΑΟΣ ζητάει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας πως "ο πρωθυπουργός ο οποίος από το Σύνταγμα φέρει αποκλειστικά μόνος την ευθύνη πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η χώρα να αποκτήσει την ποιο αποφασιστική, έγκυρη και αποτελεσματική κυβέρνηση".


Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου, όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, αλλά προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στο επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
«Με μόνο μέλημα να σωθούν οι τράπεζες και με όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, δεν υπάρχει λύση» υπογραμμίζει.
Πηγές: Το Βήμα, Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...