Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Δεν θα μας σώσει η Ευρώπη

Διαδοχικές συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους είχε η Ντόρα Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες. Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην συνάντηση που είχε με τον Όλι Ρέν παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος της για...
 την οικονομική κρίση.

Η κα Μπακογιάννη πρότεινε ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο όπως υποστήριξε, θα ελαχιστοποιηθεί η φοροδιαφυγή, θα υπάρξει ασφάλεια στις επενδύσεις και θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη.

Το κράτος είπε η Ντόρα Μπακογιάνη δεν μπορεί να χρωστάει στους πολίτες καθώς με αυτό τον τρόπο χπάνεταιο η αξιοπιτία και αναφέρθηκε σε απόφαση την κομισόν με την οποία δεν έχει εναρμονιστεί ακόμα η χώρα μας όπου η πληρωμή θα πρέπει να γίνεται μέσα σε 30 ημέρες. «Δεν θα μας σώσει η Ευρώπη».

Στην συνέχεια είδε την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη και συζήτησαν την απορροφητικότητα των χρημάτων από το ΕΣΠΑ για το οποίο – είπε η Ντόρα Μπακογιάννη – παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση για ένα ποσό που φτάνει τα 20 δις ευρώ τα οποία θα πρέπει να πέσουν άμεσα στην αγορά που «διψάει» για χρήματα.

Παράλληλα ζήτησε την επίσπευση του «Fast track» προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις στην χώρα και πρότεινε στο σχέδιο αυτό να έχουμε και την βοήθεια της Ε.Ε. που έχει μεγαλύτερη εμπειρία γύρω από αυτά τα θέματα.

«Κάθε μήνας που χάνεται βουλιάζει πιο βαθιά των χώρα στην ύφεση».

Επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρότεινε στην Μαρία Δαμανάκη να δημιουργηθεί στην χώρα μας ένα ναυτιλιακό κέντρο εκπαίδευσης το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, την Κομισιόν και τους εφοπλιστές.

Η Δημοκρατική συμμαχία θα έχει και θεσμική ευρωπαϊκή παρουσία. Μετά το πρώτο συνέδριο του κόμματος θα ενταχθεί στο ευρωπαϊκό κόμμα των φιλελεύθερων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...