Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πώς η διαπλοκή καθυστέρησε την ολοκλήρωση του Taxis μια 10ετία

Δύο είναι τα βασικά προβλήματα στα συστήματα ΤΑΧΙS και TAXISnet. Πρώτον, η απουσία ενός ισχυρού κεντρικού υπολογιστικού συστήματος, και δεύτερον, η ασυνεννοησία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και της ...

Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας, προκειμένου να εναρμονίσουν τον τελευταίο νόμο (3842/2010) στα πληροφοριακά συστήματα της πρώτης.

Αν σ’ αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι από 1/1/2011 επιχειρείται να «σηκωθούν» τρία νέα συστήματα εφαρμογών υποστήριξης των φορολογικών μηχανισμών (ICISnet, TAXISnet και Εlenxis), τότε φαίνεται το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της ΓΓΠΣ. «Ολα κρέμονται σε μια κλωστή», παραδεχόταν χθες στέλεχος, γνώστης των έργων της γραμματείας.

Ο γ. γ. κ. Δ. Σπινέλης παραδέχεται κάποιες ολιγοήμερες καθυστερήσεις, αλλά τις χαρακτήρισε εύλογες. «Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα προσαρμογής κατά την πιλοτική λειτουργία των εφαρμογών», παραδέχτηκε, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα ξεπερνιούνται σε λίγες ημέρες. Σε ό, τι αφορά τις ευθύνες των ανάδοχων εταιρειών Intracom και Unisystems, ανέφερε ότι «η δουλειά τους θα μπορούσε να είναι και καλύτερη».

Το πρόβλημα του κεντρικού υπολογιστικού συστήματος στη ΓΓΠΣ, που θα απέτρεπε αυτά τα προβλήματα, υφίσταται σχεδόν 10 χρόνια, αφού δύο διαγωνισμοί μέχρι τώρα ακυρώθηκαν, ενώ ο τρίτος βρίσκεται σε φάση κατακύρωσης. Ο πρώτος ακυρώθηκε όταν η Ν. Δ. ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2004. Επαναπροκηρύχθηκε το 2006, αλλά ακυρώθηκε δύο χρόνια αργότερα αν και η IBM είχε υποβάλει καλύτερη προσφορά από τη Siemens και παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πρότεινε την κατακύρωση στην IBM
Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...