Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νέες επιδρομές των συμμάχων - Κατάρριψη λιβυκού αεροσκάφους

 
Γαλλικά αεροσκαφη τύπου Rafale έτοιμα να απογειωθούν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που βρίσκεται στη Μεσόγειο
Τρίπολη, Λιβύη
Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε λιβυκό μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Γκάλεμπ που παραβίαζε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ...
στη Λιβύη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το ABC.

Την ίδια στιγμή οι συμμαχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής νύχτας εκτόξευσαν 14 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ κατά στρατιωτικών στόχων στη Λιβύη. Στους στόχους αυτούς περιλαμβάνονται η αεράμυνα του Καντάφι στην Τρίπολη, αποθήκες πυρομαχικών κοντά στη Μιζράτα και περιοχές νοτίως της Βεγγάζης.

Οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν νωρίτερα σήμερα αεροπορική βάση στη λιβυκή ενδοχώρα, ενώ πλοία του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις περιπολίες στην ακτή της Λιβύης για να αποτρέψουν τη μεταφορά όπλων και στρατιωτικών δυνάμεων για να βοηθήσουν τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι. Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται και στην πόλη Σέμπχα, προπύργιο του Καντάφι, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης στο νότο της Λιβύης.

Λίβυοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές και τις πυραυλικές επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο νοσοκομείου. Ορισμένα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί. Δημοσιογράφοι του Reuters είχαν πρόσβαση στο νεκροτομείο.

Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται σε ξένους δημοσιογράφους στην Τρίπολη να δουν νεκρούς από επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού σε νεκροτομείο. Λίβυος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα θύματα είναι πολίτες και ορισμένοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν αργά χθες Τετάρτη. Ορισμένοι θα ταφούν χωρίς να αναγνωριστούν τα στοιχεία τους
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...